spektofotometria UV, wady i zalety metod instrumentalnych, przeciwutleniacze zywnosci a ich wplyw na zdrowie, cukrowce a indeks glikemiczny metody refleksyjne w zakresie bliskiej podczerwieni, elektroforeza, "piramida życia" i sód w zywności, jaka pełni role Bezpłomieniowa technika AAS, chromatografia gazowa, biodostępność witamin, białka pełnowartościowe w diecie.
indeks glikemiczny i jego wpływ na organizm wapń i rola w organizmie bezpłomieniowa technika AAS chromatografia adsorpcyjna
spektrokolorymetria, mangan i jego znaczenie, wady i zalety metod fizyko-chemicznych, przetwarzanie produktów spozywczych i cos tam o kwasach tłuszczowych
metody analityczne refraktometri , ogniskowanie chromatograficzne, cukrowce w prod. spożywczych, dzienne normy witamin polarymetria w chem. analizie żywnosci, prawa spektrofotometrii absorpcyjnej, biologiczna rola białka i żelazo- rola i objawy niedoboru Fluorymetria, Adsorpcja, Naturalne związki toksyczne w żywnośći, Zmiany strukturalne i wlasciwosci kw. tluszczowych podczas przetwarzania żywności spektrofotometria emisyjna bialka zwierzece a roslinne zalety diety roslinnej niezbedne nienasycone kwasy tluszczowe spektrokolorymetria chromatografia jonowynmienna związki toksyczne w żywnosci aminokwasy decydujące o wartosci odzywczej białka jakos tak to chyba bylo
|