Opis forum
Administrator
spektofotometria UV, wady i zalety metod instrumentalnych, przeciwutleniacze zywnosci a ich wplyw na zdrowie, cukrowce a indeks glikemiczny
metody refleksyjne w zakresie bliskiej podczerwieni, elektroforeza, "piramida życia" i sód w zywności, jaka pełni role
Bezpłomieniowa technika AAS, chromatografia gazowa, biodostępność witamin, białka pełnowartościowe w diecie.
indeks glikemiczny i jego wpływ na organizm
wapń i rola w organizmie
bezpłomieniowa technika AAS
chromatografia adsorpcyjna
spektrokolorymetria, mangan i jego znaczenie, wady i zalety metod fizyko-chemicznych, przetwarzanie produktów spozywczych i cos tam o kwasach tłuszczowych
metody analityczne refraktometri , ogniskowanie chromatograficzne, cukrowce w prod. spożywczych, dzienne normy witamin
polarymetria w chem. analizie żywnosci, prawa spektrofotometrii absorpcyjnej, biologiczna rola białka i żelazo- rola i objawy niedoboru
Fluorymetria, Adsorpcja, Naturalne związki toksyczne w żywnośći, Zmiany strukturalne i wlasciwosci kw. tluszczowych podczas przetwarzania żywności
spektrofotometria emisyjna
bialka zwierzece a roslinne
zalety diety roslinnej
niezbedne nienasycone kwasy tluszczowe
spektrokolorymetria
chromatografia jonowynmienna
związki toksyczne w żywnosci
aminokwasy decydujące o wartosci odzywczej białka
jakos tak to chyba bylo
Offline
Administrator
Offline
Administrator
Offline