II rok TZ zaooczne ;dd

Opis forum


#1 2011-03-22 17:31:04

karolcia636

Administrator

Zarejestrowany: 2011-01-22
Posty: 136
Punktów :   

grupa p. Rączkiewicz

Offline

 

#2 2011-03-28 22:06:29

karolcia636

Administrator

Zarejestrowany: 2011-01-22
Posty: 136
Punktów :   

Re: grupa p. Rączkiewicz

tekst do przetlumaczenia ;d xd
http://www.fotoszok.pl/upload/a1d891c7.jpg
http://www.fotoszok.pl/upload/08d4b350.jpg


żywność ekologiczna jest realną alternatywą dla niezdrowej taryfy przyzwyczailiśmy się w 21 wieku. To niefortunne, że ciało ludzkie szczątki gromadzi się na spacer metabolicznych życia. Różnych zanieczyszczeń znajdujących się w naszym systemie za pośrednictwem naszego pożywienia, wody, którą pijemy, powietrze, którym oddychamy - i nie najmniej przez naszego stylu życia. Objawy zatrucia zwykle przechodzą na stres, zmęczenie i ogólne ckliwość. Jednak ich pochodzenia organicznego. możemy odwrócić takie zatrucie poprzez przełączenie z żywności śmieci do żywności ekologicznej. Jest to możliwe, aby pozbyć się ciała duże ilości zanieczyszczeń poprzez spożywanie żywności ekologicznej. Najpierw nauczysz się wybierać zdrowe produkty, kiedy dowiadujemy się, jak nasza dzisiejsza "śmieciowego" żywienia zniszczyć nasze zdrowie. Straciliśmy w tym zakresie ze względu na nasze pośpieszny styl życia. Pomijając fakt, że są tam dostępne, wybieramy fast foody, bo zap nasze podniebienia. Niestety, smaczne składniki są często bardzo szkodliwe dla naszego organizmu. Są one ładowane z kalorii i często bardzo mało składników odżywczych. Jakby tego było mało, zawierają niebezpiecznych dodatków. Dodatki te zawierają pestycydów, nawozów sztucznych lub osadów ściekowych i dodatków do żywności składające się z genetycznie zmodyfikowanych organizmów.

Żywność ekologiczna musi być uznane za takie przez przestrzeganie pewnych standardów jakościowych. Normy te różnią się od kraju do kraju. Na przykład w Stanach Zjednoczonych, żywność kwalifikuje się jako organiczne, jeżeli spełniają one normy Program NOP. W Australii, muszą one odpowiadać NASAA ekologiczne normy i Wielkiej Brytanii Organic farmerów i hodowców Organic Standards.

Ci, którzy zdecydują żywności ekologicznej mają wysoki poziom świadomości tego, co nasz organizm potrzebuje, a co to szkodzi. Nasza dieta musi odżywczych salda, że ​​mamy naszą dzienną dawkę witamin, minerałów, białka i inne elementy niezbędne. żywność ekologiczna dosłownie wyeliminowanie szkodliwych nasyconych tłuszczów, cholesterolu, cukru rafinowanego, rafinowane, mąki, ziarna bielony, sztucznych substancji słodzących i sztucznych barwników / aromatów. Są one przygotowywane w zdrowy sposób, z wykorzystaniem procesów, które nie wpływają na nas niekorzystnie.

W pewnym momencie, żywności ekologicznej składał się wyłącznie ze świeżych produktów zakupionych bezpośrednio z gospodarstw ekologicznych. Jednak definicja, rozeszło się w obecnej sytuacji i obecnie obejmuje zarówno świeżych jak i przetworzonych. Żywność ekologiczna nie ogranicza się do warzyw i zawiera organiczne mięso, jaja i produkty mleczne.

certyfikacja ekologiczna jest zastosowanie do każdego producenta lub zakładu, który spełnia wymagane normy uprawy, przechowywania, przetwarzania, pakowania i prezentacji. W związku z tym zainteresowane organy certyfikacji ekologicznej nagrody żywności nie tylko do dostawców nasion i rolników, ale także przetwórcy żywności, sprzedawców detalicznych i restauracji. Podstawowym kryterium jest to, że żywność lub procesów nie powinno obejmować syntetyczne wejść chemicznych, takich jak nawozy, pestycydy, antybiotyki i dodatków do żywności. Powinny one pochodzić z pól uprawnych, które nie zostały użyte środki chemiczne dla określonej liczby lat, i nie powinno być możliwe do zweryfikowania rekord produkcji i sprzedaży.

Producentem żywności ekologicznej lub zakładu do czynienia z takimi produktami są niezbędne do utrzymania bezkompromisowy fizyczne oddzielenie produktów ekologicznych z produktów bez certyfikatu i jest przedmiotem okresowych kontroli na miejscu. Dodatkowo, wymagania dotyczące producentów bez certyfikatu w zakresie rolnictwa, bezpieczeństwa żywności i innych przepisów państwowych stosuje się również w przypadku producentów żywności ekologicznej żywności.

Poprzez spożywanie żywności ekologicznej, możemy poprawić nasze szanse na dłuższe życie, zdrowszego i bardziej produktywnego życia. Zdrowa żywność to zielone warzywa, owoce, całe ziarna pszenicy i owoce morza, takie jak łosoś. Musimy pozwolić profesjonalnego dietetyka z planem nasz schemat ze zdrową żywnością. Ustalenie prawidłowego bilansu żywieniowego jest bardzo ważne dla ogólnego stanu zdrowia.

Offline

 

#3 2011-05-16 14:06:22

karolcia636

Administrator

Zarejestrowany: 2011-01-22
Posty: 136
Punktów :   

Re: grupa p. Rączkiewicz

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
GotLink.plZegarki Lorus serwusek.info.pl Klimatyzacja samochodowa Poznań